Zoeken
  • Els Coussement

DAGVERZORGING IN DE WINTER

We zijn de koude niet meer gewoon. Maar, we zijn in snel tempo naar de wintermaanden aan het gaan. Hierbij enkele tips voor een goede huidverzorging:

1. Drink veel water om je huid van binnenuit te hydrateren. Dit is de gouden regel. Het gebrek aan water kan er voor zorgen dat de huid droog gaat aanvoelen.2. Breng een vochtinbrengde crème aan die 24 uur actief is. Kies een lichte maar niet vette crème en smeer een flinke laag uit over je hele gezicht en lichaam.

3. Kleed je warm. In de winter verdampt de koude en droge lucht de van nature in de opperhuid aanwezige oliën. Resultaat: je huid is droog en trekt. Daarom zorg je in de winter voor warme kleren en bedek je bv. je oren, je neus en – voor zover het kan – sommige delen van je gezicht.


4. Denk ook aan het scrubben van droge lichaamsdelen, zoals je ellebogen en enkels, en breng daarna een vochtinbrengende crème aan


5. Bescherm je tegen de zon. Het is niet omdat het koud dat de zon er niet is omdat je ze niet ziet. Zelfs in de winter kies je altijd voor een zonnebescherming of crème met een zonnebeschermingsfactor.


6. Zorg voor vochtige lucht. Je huid houdt niet van droge lucht. Om je huid tegen uitdroging te beschermen kun je investeren in een luchtbevochtiger. Je huid zal je er dankbaar voor zijn.


7. Niet te warm! Een hete douche of bad is een verleidelijk idee, maar heet baden heeft wel als gevolg dat het je huid uitdroogt. Daarom is het beter om lauw water te gebruiken en je huid na het baden altijd in te smeren met een vochtinbrengende bodylotion. Ook in de wagen of in huis, te kort en te lang bij de verwarming kan je huid uitdrogen.

8. Draag zorg voor je handen. Gun jezelf een snelle manicure. Voor je gaat slapen dompel je beide handen 5 minuten in een lauw waterbadje en smeer je ze na het droogdeppen in met je lievelingshandcrème. Als je ze daarna ook nog in katoenen handschoentjes stopt en zo gaat slapen, zullen je handen bij het ontwaken superzacht aanvoelen!Kortom wees lief voor je huid, je hebt er maar één en ze is het grootste orgaan van ons lichaam. Nog even volhouden die winter en geniet zo veel je kan van de kleine gezellige momenten… Fijne Kerst ! Els Beauty

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven