top of page

DE PERFECTE KERST MAKE-UP

DE PERFECTE KERST MAKE-UP Deze Kerst, vieren we in kleine kring. Toch willen we extra stralen of de juiste feestlook creeëren. Dit zorgt voor meer sfeer en gezelligheid. En ook de allerkleinste meisjes genieten mee van het moment. Ook zij hebben graag een beetje gloss of lipstick tijdens deze feestdagen.

GOUD De feestdagen worden vaak geassocieerd met goud. Je kan deze kleur subtiel verwerken in je make-up door bv een gouden oogschaduw of een gouden oogpotlood te gebruiken voor een mooi glinsterend effect. Vergeet niet je ooghoeken af te werken, door bv. een wit oogpotlood aan te brengen. Onder de wenkbrauwen breng je dan na het aanbrengen van je oogschaduw een beetje concealer aan zodat alles een mooier geheel vormt.

GLITTER Uiteraard is dit de periode waarbij glitter volledig is toegestaan. Je kan dit doen op verschillende manieren. Je kan een oogschaduw kiezen met glitter. En breng die aan op je bewegend ooglid of enkel in het hoekje van je oog (buitenkant). Je kan het zo gek niet bedenken. Een roze glitter blijft subtiel. Dit kan ook op de wimpers of je kiest voor een glitter eyeliner.

ROOD Rode lippen en rode nagels blijven zijn en blijven een goed idee met Kerst en Nieuw. Het is een vrouwelijke, sensuele kleur die chique oogt. En met de feestdagen willen we ook wel iets meer opvallen. Vaak krijg ik de vraag hoe brengen we die nu precies aan? Hierbij enkele tips: 1 Breng eerst een huidkleurige balsem aan die de natuurlijke lipkleur wat vervaagt.

2 Gebruik vervolgens een lippotlood. Bovenaan je lippen heb je precies een cupido- boogje, kleur dit in met een rood lippotlood, precies zoals je een mooi hartje zou tekenen. Daarna volg je gewoon de buitenste lijn van je lippen en teken je de lijnen verder door. Heb je alle randen ingekleurd, verdeel dan de kleur over je volledige lip met een penseeltje.

3 Breng hierna de rode lippenstift aan, uiteraard door gewoon tussen de lijntjes te blijven. Dit kan d.m.v. een lippenseel. En wie zijn lippen iets volumeuzer wil, kan net in het midden ook wat rode gloss aanbrengen.

En uiteraard naast een rode lipstift een rode nagellak. Dit blijft scoren op dagen zoals Kerst en Nieuw.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page